Nieuw Kapitaal intro
« terug naar homepage

Sprekers

Tom Bergevoet

temp.architecture / TU Delft / AvB Amsterdam / AtelierZZ

Tom Bergevoet richtte met Maarten van Tuijl temp.architecture op, een bureau voor architectuur, stedenbouw en onderzoek, dat zich richt op stedelijke transformaties. Samen schreven zij het boek ‘De Flexibele Stad, oplossingen voor Leegstand en Krimp’, dat binnenkort wordt gepubliceerd. In dit boek worden nieuwe instrumenten voor het ontwikkelen en ontwerpen van ruimte voorgesteld.

Tom Bergevoet werkte na zijn studie Architectuur aan de TU Delft voor SANAA (Tokio), OMA, architectenbureau Koen van Velsen en architectuurstudio Herman Hertzberger. Voor dit laatste bureau was hij onder andere projectleider voor het Muziekpaleis in Utrecht. Hij is naast ontwerper en publicist ook docent aan onder meer de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Tom Bergevoet is lid van het Voorbeeldenteam van Atelier ZZ. Dit atelier geeft uitvoering aan het werkprogramma ‘Opdrachtgeverschap en Omgevingsrecht’ uit de Actieagenda Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp (AAARO). AtelierZZ onderzoekt mogelijkheden en beperkingen van het omgevingsrecht, bezien vanuit het perspectief van het ontwerp.