Nieuw Kapitaal intro
« terug naar homepage

Sprekers

Sebastian Olma

Serendipity Lab

Sebastian Olma (1973) werkt internationaal als onderzoeker en expert op het snijvlak van creativiteit en bedrijfsleven. Hij is opgeleid als organisatie-econoom en cultuurwetenschapper aan universiteiten in Duitsland, New York en Londen.

Als directeur van Serendipity Lab werkt hij samen met een team van design thinkers en architecten aan strategie├źn voor levendige waardecreatie in organisaties en bedrijven. Daarbij beweegt hij zich zowel op het terrein van alternatieve vrijplaatsen, hippe co-workingspaces als global corporate players. Daarnaast adviseert hij overheden in Europa bij de transformatie naar een innovatieve en creatieve economie. Voor een aantal Duitse ministeries ontwikkelt hij bijvoorbeeld modellen die de samenwerking tussen de klassieke middenstand en creatieve ondernemers faciliteren. Hij is research fellow aan het Amsterdamse Institute of Network Cultures en was medeoprichter van het Creative Industries Research Centre van de UvA.

In zijn keynote op Expeditie zal Sebastian ingaan op de betekenis en kansen van (het organiseren van) serendipiteit voor het hedendaagse economische beleid en ruimtelijke ontwikkelingen.