Nieuw Kapitaal intro
« terug naar homepage

Sprekers

Marcel Tankink

KAW / Wijkbedrijf Bilgaard

Marcel Tankink is aanjager van vernieuwing. Hij maakt zich sterk voor nieuwe modellen die niet uitgaan van het eigen belang maar het toekomstperspectief van mensen. Als directeur van KAW legt hij verbanden tussen sociale, ruimtelijke en economische processen. Hij houdt van de paradigma-switch: als het recht door niet lukt, dan niet doormodderen maar vanuit een nieuw perspectief aanvliegen. Marcel trekt processen waar concrete projecten in verband moeten komen met strategisch beleid en toekomstperspectief. Het lokale initiatief als mondiale opgave.

Op die manier ontwikkelt hij op dit moment ook het revolutionaire concept van Wijkbedrijf Bilgaard in Leeuwarden. Wijkbedrijf Bilgaard wil duurzaam aan de slag met professionals in en uit de wijk. Als echt wijkbedrijf met banen voor mensen uit de wijk, en naast energiebesparing en een eigen energievoorziening ook duurzame aandacht voor sport en groen in de wijk, vanuit eigen kracht: ‘Local for local’.

Op Expeditie komt Marcel vertellen over het vernieuwende concept van Wijkbedrijf Bilgaard (Leeuwarden), dat wijkvernieuwing een nieuw perspectief en business case geeft, gebaseerd op duurzaamheid en betrokkenheid.