Nieuw Kapitaal intro
« terug naar homepage

Sprekers

Egbert Fransen

Pakhuis de Zwijger / Buurtalliantie

Het Pakhuis de Zwijger is sinds 2006 de moderne ontmoetingsplek en platform voor creatieven uit de stad waar ze elkaar kunnen ontmoeten en ervaring en kennis kunnen uitwisselen. Het Pakhuis de Zwijger organiseert met en voor de stad netwerkbijeenkomsten, lezingen, borrels en workshops, die alle een raakvlak hebben met ‘creatie en innovatie’. Het Pakhuis biedt daarmee niet alleen een uniek podium in Amsterdam, maar brengt ook professionals en partijen bij elkaar en geeft daarmee de aanzet tot vruchtbare samenwerkingsverbanden in (en daarmee Nieuw Kapitaal voor) de stad.

Egbert Fransen is maatschappelijk ondernemer en oprichter en directeur van Het Pakhuis. Zijn passie is het slaan van bruggen tussen heel verschillende mensen, maar met een gezamenlijk belang: namelijk die van gezonde en duurzame ontplooing van het individu en de stad Amsterdam.

Op Expeditie zal Egbert zijn analyse en visie geven over de veranderende maatschappij in het licht van de civil society. Wat ziet Egbert gebeuren in de Nederlandse steden, wijken? Waar liggen de kansen en het nieuwe kapitaal van de civil society en hoe zet je deze gericht in voor je projecten/belang? Welke rol is daarbij weggelegd voor traditionele en nieuwe partijen?