Nieuw Kapitaal intro
« terug naar homepage

Sprekers

Daan Roosegaarde

Studio Roosegaarde

Als pionier, creatief denker, verbinder en inspirator mag Daan Roosegaarde natuurlijk niet ontbreken op Expeditie 2013!

Daan studeerde aan de Academie voor de Kunsten AKI Enschede en het Berlage Instituut in Rotterdam. Hij staat aan het hoofd van Studio Roosegaarde, een ontwerpstudio met vestigingen in Nederland en Shanghai. Hij geeft regelmatig lezingen over design, onder meer tijdens de Design Indaba Conference in Kaapstad, TEDxBinnenhof en TEDxEutropolis, en als gast tijdens het tv-programma De Wereld Draait Door en Zomergasten.

Roosegaarde is betrokken bij New Dutch Digital Design, een kunstenaarscollectief dat de grenzen tussen de mens en cyberspace aftast. Een van zijn bekendste werken is Dune, een interactief korenveldlandschap dat uit honderden LED-lampen bestaat die reageren op aanraken en geluid. De installatie stond onder meer in Tate Modern London, Stedelijk Museum Amsterdam, Rotterdam, Tokio en Hongkong. Zijn modeproject Intimacy zijn jurken die in transparantie kunnen veranderen op basis van hartslag. Ook bekend is zijn Smart Highway, interactieve snelwegen in samenwerking met aannemer Heijmans. En onlangs zijn ‘smog stofzuiger’ voor Beijing.

Op Expeditie neemt Daan ons mee in zijn visie en ervaringen, geeft hijĀ ons een kijkje in de keuken van zijn recente innovatieve projecten en zal hij aantonen dat het nieuwe kapitaal voor ruimtelijke opgaven ligt in nieuwe verbindingen en de samenwerking met partijen die buiten je comfort zone liggen.

 

Profielfoto door Dezeen