Nieuw Kapitaal intro
« terug naar homepage

Slot 6

Coehoorn en Rijnboog: gebiedsontwikkeling van de toekomst?

Screen Shot 2013-10-06 at 9.00.11 PM

In Arnhem wordt op dit moment binnenstedelijke gebiedsontwikkeling opnieuw uitgevonden. Tijdens Expeditie 2013 krijgen deelnemers de unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen in de praktijk van twee bijzondere gebiedsontwikkelingen: Coehoorn Centraal en Rijnboog. In Showroom Arnhem zullen de direct betrokkenen en enkele Arnhemse hoofdlaboranten samen met de aanwezigen verkennen hoe een stedelijk initiatief, in de vorm van programma, energie en (economische-) verbinding- via een breder waardebegrip – ‘gekapitaliseerd’ kan worden. En hoe overheid en stakeholders via slim programmeren en strategisch organiseren (orgware) en plek (opnieuw) kan laten bruisen.

Tijdstip en locatie:
11.15 – 12.45 uur en 14.15 – 15.45 uur, Showroom Arnhem (LET OP: deze bijzondere locatie ligt op ongeveer 5 minuten lopen van de Eusebiuskerk aan de Kleine Oord 177. Verzamelen voor deze sessie bij de lift bij de ingang van de Eusebiuskerk).

Moderator:
Edwin Verdurmen

Sprekers:
Het Arnhem Lab staat onder leiding van Edwin Verdurmen en Peter Groot, oprichters van het Transitieteam / Departement Tijdelijke Ordening en CASA Arnhem. Zij zullen het Arnhem Lab modereren. Peter is ook mede-initiatiefnemer van het burgerinitiatief Coehoorn Centraal.