Nieuw Kapitaal intro
« terug naar homepage

Slot 5

Civil Society

De ontwikkeling dat de overheid zich terug trekt en zich meer opstelt als ‘partner’ van maatschappelijke initiatieven en coalities lijkt onomkeerbaar. Tegelijkertijd wordt de verzorgingsstaat drastisch hervormd. Dit heeft niet alleen verregaande gevolgen voor individuele burgers, ondernemers, overheid en instituties, maar is tegelijk ook een gezamenlijke opgave voor de stedelijke en dorpse gemeenschappen.

Welke ontwikkelingen komen op korte en (middel)lange termijn op ons af? Wat betekent dit voor de steden, dorpen, wijken, gemeenschappen en hun economieën? Wat is de invloed van de potentiële omslag van het economische denken in groei en voortgang naar belang van zingeving? En waar liggen de kansen en het nieuwe kapitaal van de ‘Civil Society’ en hoe zet je deze gericht in voor je projecten/belang?

In deze sessie zullen sprekers vanuit verschillende invalshoeken en ervaringen hun visie op de betekenis van de Civil Society – en de consequenties en kansen daarvan in de praktijk – met u delen. Aan bod komen uiteenlopende initiatieven en projecten die hun waarde de afgelopen jaren hebben bewezen. De rol van de overheid en marktpartijen krijgen daarbij speciale aandacht. Uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng en discussie.

Tijdstip en locatie:
11.15 – 12.45 uur, Eusebiuszaal

Moderator:
Bart Cosijn (Urban Dialogue)

Sprekers: