Nieuw Kapitaal intro
« terug naar homepage

Nieuws

08/07

Open data: Expeditie spreker Marleen Stikker in gesprek met Neelie Kroes

Expeditie 2013 spreker Marleen Stikker (directeur Waag Society) sprak onlangs met Eurocommisaris Neelie Kroes over open data, de nieuwe Europese wetgeving rondom dit onderwerp en de kansen die het vrijgeven van informatie ons kan bieden.

Opvallend is dat in het gesprek Neelie Kroes iedereen oproept om risico’s te nemen, bijvoorbeeld als het gaat om het openen van bestuurlijke data: “Risk avoiding behaviour should not be allowed. Let’s make this a success and dare to take risks.”

Open data en technologie en de kansen en risico’s daarvan is een van de onderwerpen op RUIMTEVOLK Expeditie 2013: Nieuw Kapitaal voor ruimtelijke ontwikkelingen.

http://waag.org/nl/nieuws/neelie-kroes-gesprek-met-marleen-stikker